Flere og flere skoler vælger at give elever fri og ubegrænset adgang til samtlige iBøger® fra Systime. Det komplette iBibliotek giver eleverne masser af muligheder for at søge viden på kryds og tværs i kvalitetsmateriale, der dækker alle fag dybt og bredt. Og eleverne er begejstrede.

af Mette Sabroe Bitsch

28. februar 2016

Med mere end 300 iBøger® i rygsækken føler Silje Svanholm og Nicolai Bay-Smidt sig trygt og godt rustet til deres HHX uddannelse. De går i 2. g på Tradium i Randers og har siden sommerferien haft fri adgang til alle Systimes iBøger® fra den computer, som er deres tro følgesvend.

"Det er så skønt, at man altid har sine bøger med i skole. Du glemmer aldrig en bog. Det har jeg prøvet tidligere, og det er træls at gå glip af undervisningen, fordi bogen ligger derhjemme", fortæller Silje Svanholm.

På Tradium har handelsgymnasiets ledelse nemlig valgt at indgå en flatrate-aftale, som giver fri og ubegrænset adgang til samtlige Systimes mere end 300 iBøger® for alle på skolen. Elever og lærere kan frit vælge på alle hylder.

Et bredt og dybt udvalg af materialer

Det er stadig mest almindeligt, at elever på landets ungdomsuddannelser kun kan konsultere den lærebog, som deres faglærer har valgt, at de skal undervises efter. Alternativt kan de gå på biblioteket og bladre i papirbøger af mere eller mindre nyere dato, hvis de vil finde supplerende informationer. Eller de kan forsøge sig med en Google-søgning.

Men med en flatrate i rygsækken er der online adgang til et komplet iBibliotek fordelt på alle fag til de gymnasiale uddannelser. Det giver et ret bredt udvalg af materialer i høj kvalitet.

"Jeg har lige været i gang med DHO (dansk-/historieopgave), og der søgte jeg på tværs i iBøgerne for at finder det sted, hvor det, jeg søgte, var beskrevet bedst", fortæller Nicolai Bay-Smidt.

Johan Ørum Hansen, der går i 3. g på Aarhus Handelsgymnasium fortæller, at noget af det bedste ved flaterate, eller Systimes iBibliotek, er, at man har mulighed for at søge teori og finde forklaringer i fag eller fagbøger, man ikke selv er blevet undervist i.

"Ydermere er det at have samlet iBøgerne ét sted utroligt smart, da det gør søgning efter teorier og modeller overskueligt. Min SRP opgave var ikke blevet skrevet uden adgang til iBøgerne", fortæller Johan Ørum Hansen.

Kildesikkerhed

Både Nicolai Bay-Smidt, Silje Svanholm og Frederik Ørum Hansen sætter stor pris på, at de undgår Google-søgninger, når de skal skrive opgaver.

"Vi skal være kildekristiske, og når vi søger inden for iBøgerne, er vi jo på sikker grund," fortæller Silje Svanholm.

Hun suppleres af Nicolai Bay-Smidt, som er begejstret for, at iBøgerne altid er helt up-to-date på fakta og faglige emner.

"Tidligere har vi haft papirbøger, der godt kunne være mere end 10 år gamle. Og der kunne være både fejl og mangler i, som læreren så måtte ind og rette eller supplere med andet materiale", fortæller Nicolai Bay-Smidt.

ISBN: 978-87-616-6879-0, Copyright forfatterne og Systime A/S 2013-2017